Majka i očuh bičevali dječaka (9), potapali u hladnu vodu i ubili: Porota je jedva slušala detalje

0
Radiosarajevo.ba
Majka i očuh bičevali dječaka (9), potapali u hladnu vodu i ubili: Porota je jedva slušala detalje
Foto: Twitter / Alfie Steel

Jedna majka i njezin partner u Velikoj Britaniji optuženi su za ubojstvo devetogodišnjeg dječaka, a u javnost su izašli mučni detalji zločina.

Carla Scott (35) i njezin ljubavnik Dirk Howell (41) ubili su u februaru 2021. malenog Alfieja Steelea nakon što su ga mjesecima zlostavljali tokom lockdowna, a sve se događalo u njihovom domu u Droitwichu i Worcestershireu. Njegovo je tijelo, na kojem je pronađeno više od 50 povreda, izvučeno iz kade.

Na sudu se čulo da su zlostavljači pokušali prikriti svoje nemilosrdno zlostavljanje. Na dan kobnog napada, njegova je majka jecala dok je policiji govorila da je njezin sin razbio glavu u kadi. Na snimci nastaloj nakon što je stigla hitna pomoć, Scott plače i govori da je dijete pronašla u kadi 10 minuta ranije.

Snimak haosa u Skupštini: Brnabić u centru pažnje

Snimak haosa u Skupštini: Brnabić u centru pažnje

Na sudu se čulo da su Alfieja mučili i tukli nakon strogog režima kazni. Zlostavljanje je bilo toliko mučno da je sudac rekao porotnicima da više nikada neće morati sjediti u poroti nakon što su čuli o posljednjim trenucima ovog dječaka.

Brutalne disciplinske tehnike uključivale su bičevanje Alfieja remenima i japankama, kao i potapanje u hladne kupke. Natjerali su ga i da noću stoji vani i polijevali ga vodom. Fizičko i psihičko zlostavljanje koje je dovelo do ubistva dječaka nastavilo se unatoč tome što je bio pod nadzorom socijalne službe.

Howell, koji je do sada više od pola svojeg života proveo u zatvoru, proglašen je krivim za ubojstvo. Majka je pak osuđena za ubojstvo iz nehata.

Majka djevojke koja je bila žrtva zlostavljanja: Morala sam izgubiti dijete da drugi dobiju zaštitu

Majka djevojke koja je bila žrtva zlostavljanja: Morala sam izgubiti dijete da drugi dobiju zaštitu

Nakon presude, Alfiejev djed Paul Scott je odao počast svom unuku rekavši da je imao unuka koji je osmijehom mogao otopiti srce.

"Naš dragi Alfie bio je šarmantan, zabavan i radoznao dječak čija su ljubaznost i osmijeh bili dovoljni da vam otope srce. Imao je jedinstvenu osobnost, mogao vas je nasmijati i natjerati na suze radosnice. Neizmjerno smo tužni što više nikada nećemo moći vidjeti taj osmijeh."

Okrutni par je mislio da je prihvatljivo dječaka udarati pojasevima ili teškim natikačama, a koristili su i druge oblike kažnjavanja. Držali su ga u kadi pod hladnom vodom kad su mislili da im je nešto slagao. Modrice na njegovom tijelu upućuju na teško zlostavljanje, a tragovi na njegovoj stražnjici su nastali od udaraca odrasle osobe koja je 'izgubila kontrolu'.

Papa Franjo: Veća pomoć za žrtve svećeničkog seksualnog zlostavljanja

Papa Franjo: Veća pomoć za žrtve svećeničkog seksualnog zlostavljanja

Alfie je umro nakon što su ga pretukli i namjerno stavili u hladnu kupku.

Porotnici su na suđenju gledali mučne snimke na kojima se vidjelo kako dijete vrišti i moli da ga puste u kuću. Druga snimka je pokazala njegovu majku koja laže policiji govoreći da je zaspao nakon što je glavom udario u kadu. Policajcima je tu priču pričala dok je telefonirala svom dečku praveći se da ne zna gdje je.

Dodatna uznemirujuća snimka je poziv policiji susjede koja je prijavila da joj zvuči kao da neko zlostavlja dijete u kadi.

Ucjene, tračevi i seksualno zlostavljanje: Ovo su mračne strane tinejdžerskog svijeta na internetu

Ucjene, tračevi i seksualno zlostavljanje: Ovo su mračne strane tinejdžerskog svijeta na internetu

Na dan kada je dječak umro, majka je pozvala policiju rekavši da dijete još uvijek diše, no da čuje zvukove kao da se guši.

Alfie je bio pod nadzorom socijalne službe i vodile su se rasprave o tome treba li ga odvojiti od majke, a do toga je došlo nakon što su učitelji u školi izrazili zabrinutost zbog činjenice da je Alfie bio konstantno gladan u školi.

Majka i njezin partner na sudu nisu izrazili žaljenje ili prihvaćanje odgovornosti za svoja djela, piše Jutarnji.hr.

Daily Mail piše da je smrt ovog dječaka jedna u nizu smrti djece koje su se dogodile tijekom lockdowna i pandemije koronavirusa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije