Madeleine Albright poručila: Izjasnit ću se kao muslimanka

Radiosarajevo.ba
Madeleine Albright poručila: Izjasnit ću se kao muslimanka
EPA / Madeleine Albright
Madeleine Albright, bivša državna sekretarka iz ere nekadašnjeg američkog predsjednika Billa Clintona, saopćila je jučer kako je spremna da se registrira kao muslimanka.

Njen komentar odgovor je na pojedine najave kako će novi američki predsjednik Donald Trump uspostaviti vladin registar muslimana, iako su mu njegovi savjetnici sugerirali da to ne čini.

„Odgojena sam kao katolkinja, postala episkopalka (Američka nacionalna crkva anglikanskih vjernika), a onda otkrila kako je moja obitelj – jevrejska. Sada sam spremna da se izjasnim kao muslimanka“, napisala je Albright na Twitteru.

Albright je prethodno, kao komentar na najavu kontrole ulaska muslimanskih migranata u SAD, napisala kako ne postoje „odrednice“ na Kipu slobode i kako Amerika mora ostati otvorena za ljude svih vjera i nacija.

Podsjećamo vas da je Trump tokom svoje kampanje najavio kako planira uspostaviti bazu podataka o muslimanima o SAD-u. No. njegovi pojedini savjetnici tvrde kako Trump to nikad nije podržavao.

„Predsjednik Trump nikada nije zagovarao nikakav registar ili sistem koji prati osobe na osnovu njihove religije, i svaka druga tvrdnja čista je laž“, izjavio je nedavno njegov glasnogovornik Jason Miller.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije