Macron ponovno obećao Zelenskom da će mu osigurati "svu potrebnu pomoć"

0
Hina
Macron ponovno obećao Zelenskom da će mu osigurati "svu potrebnu pomoć"
Foto: Arhiv / Volodimir Zelenski i Emmanuel Macron

Francuski predsjednik Emmanuel Macron ponovno je danas obećao kolegi Volodimiru Zelenskom da će pružiti "Ukrajini svu potrebnu pomoć kako bi povratila svoj suverenitet i teritorijalnu cjelovitost", priopćila je Elizejska palača.

Emmanuel Macron je u telefonskom razgovoru "izvijestio o koordinaciji vojne pomoći Europe kako bi mogla odgovoriti na dugoročne ukrajinske potrebe", dodaje ured francuskog predsjednika, dok Kijev najavljuje pripremu za sveobuhvatnu protuofanzivu za oslobađanje teritorija pod ruskom okupacijom.

O čemu su još razgovarali?

Ona bi se mogla dogoditi idućih sedmica zahvaljujući zapadnoj pomoći u vojnoj opremi jer je bojišnica bila razmjerno stabilna u zimskim mjesecima.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

"Dvojica predsjednika su ujedno razgovarala o skorim međunarodnim sastancima i o načinu na koji bi oni mogli pridonijeti jačanju međunarodne pomoći Ukrajini, potvrditi njezinu europsku perspektivu i promicati sigurnost i stabilnost u Europi", dodaje Elizej.

U priopćenju Elizejske palače ne spominje se nedavni telefonski razgovor Volodimira Zelenskog i kineskog predsjednika Xi Jinpinga, prvi od početka ruske invazije u veljači 2022., za koji se Macron svesrdno zauzimao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije