Lovca koji je ubijao lavove, slonove i leoparde ubili - krokodili

Radiosarajevo.ba
Lovca koji je ubijao lavove, slonove i leoparde ubili - krokodili
Facebook / Scott van Zyl
Juožnoafričkog lovca Scotta van Zyla koji je lovio lavove, slonove, leoparde, nosoroge...kako se vjeruje, pojeli su krokodili.

Nakon što je prijavljen njegov nestanak u Zimbabweu, provedena je opsežna istraga koja je u dva krokodila u Limpopo rijeci otkrila ljudske ostatke.

Van Zyl je nestao nakon što je, s čoporom pasa, otišao loviti u Zimbabwe. Istraga je pokrenuta nakon što su se psi vratili u bazu, a njegove stvari pronađene u kamionu, javljaju britanski mediji.

U istrazi su korišteni helikopteri, tragači i ronioci koji su pretraživali područje u kojem je lovac zadnji put viđen. Pronašli su tragove koji su vodili do obale Limpopo rijeke, te ruksak koji je stajao u blizini.

Sakkie Louwre, jedan od članova tima koji su tragali za ovim lovcem, kazao je kako je u toku forenzička istraga koja treba pokazati da li pronađeni ostaci pripadaju Van Zylu.

Van Zyl je, kako se predstavljao, bio profesionalni lovac koji je, za novac, organizirao lovačka putovanja za bogataše. Na njegovoj stranici SS Pro Safaris navodi se kako je proveo nebrojeno puno safarija u Južnoj Africi, a kao svoj ulov naveo je slonove, nosoroge, lavove, leoparde, antilope...te je, za novac, omogućavao ubijanje ovih životinja.

U ovoj godini, najmanje četiri osobe smrtno su stradale u Zimbabweu nakon napada krokodila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije