Lovci ubili slavnog medvjeda koji je hodao kao čovjek

Radiosarajevo.ba
Lovci ubili slavnog medvjeda koji je hodao kao čovjek
/ Pedal, slavni medo
"Pedal je mrtav. Lovac koji ga je htio uloviti već tri godine, konačno je uspio. Poslao je strijelu u njegovo tijelo, ubio ga i time se hvalio u lovačkoj stanici..."

Objavljeno je ovo na Facebook stranici koja godinama pokušava spasiti ovog medvjeda. Oni tvrde da im je iz više izvora potvrđeno da je u proteklim danima ubijen slavni crni medvjed.

 

Pedal je bio medvjed iz New Jerseya, slavan zbog načina na koji je hodao – zbog povrede, ovaj je medvjed hodao uspravno, na dvije noge, poput čovjeka.

 

Vijest je ovo koja je potresla mnoge ljubitelje životinja koji su se godinama borili da se Pedal smjesti u rezervat ili sklonište gdje će njegove potrebe biti adekvatno zbrinute. Nažalost, nisu naišli na podršku odgovornih.

 

 

Iz tamošnje organizacije za zaštitu okoliša, koja je već dugo odugovlačila sa sklanjanjem Pedala na sigurno mjesto, tvrde da je nemoguće znati da li je Pedal među ubijenim medvjedima

 

Stotine crnih medvjeda ubijeno je od početka oktobra u New Jerseyu, a ove je godine prvi put dozvoljeno da se medvjedi ubijaju i strijelama.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije