Kako bi spasio mladunče medvjeda, hrvao se s njim

Radiosarajevo.ba
Kako bi spasio mladunče medvjeda, hrvao se s njim
Vlasnik pansiona u Coloradu lasom je uhvatio mladunče medvjeda te se hrvao s njim kako bi mu oslobodio glavu iz plastične posude grickalica od sira Cheese Balls, prenosi Post Independent.

Vlasnik pansiona Four Mile Creek Jim Hawkins rekao je da je medvjeda s plastičnom posudom na glavi u blizini svog pansiona vidio nekoliko puta prošle sedmice, no da bi medvjed uvijek pobjegao prije nego što bi došle nadležne službe.

Jedan takav prolaz medvjeda zabilježila je YouTube korisnica Erin Caldwell te je video tog susreta objavila na internetu. Procjenjuje da je medvjed star dvije godine te da teži 100 kilograma.

Hawkins je odlučio medvjedu pomoći te ga je, kada se životinja sljedeći put pojavila u blizini, uhvatio lasom. Medvjed je tada napao Hawkinsa te se dvojac počeo hrvati u dvorištu pansiona.

Nakon što je oko sedam gostiju vidjelo hrvački dvoboj, medvjed se popeo na obližnje drvo želeći pobjeći. Hawkins je tada uže svezao, a službe zadužene za brigu o divljim životinjama stigle su nakon toga te su medvjeda uspavale kako bi mu skinuli s glave plastičnu posudu.

John Groves iz okružne službe zadužene za brigu o divljim životinjama rekao je da postupke kao onaj koji je poduzeo Hawkins, premda dobronamjerne, treba izbjegavati te da treba odmah pozvati profesionalce. Hawkins je za svoj trud dobio ožiljak na ruci, a iskoristio je priliku da upozori sve da ne ostavljaju prazno posuđe na mjestima gdje mogu ugroziti divlje životinje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije