Loše prošao sastanak: Gradonačelnik završio nag trčeći po ulici

Radiosarajevo.ba
Loše prošao sastanak: Gradonačelnik završio nag trčeći po ulici
Foto: France Bleu / Pascal Houbron

Sastanak francuskog gradonačelnika s jednim sugrađaninom nije dobro prošao.

Gradonačelnik je završio trčeći nag ulicom kako bi se spasio.

Naime, Pascal Houbron, 53-godišnji gradonačelnik Bihorela u Francuskoj, pristao je sastati se s 57-godišnjim građaninom. Primio ga je u svojoj kući, s obzirom da je vijećnica zatvorena.

No, ovaj naizgled obični sastanak pretvori se u noćnu moru. Muškarac je u jednom momentu izvukao pištolj i počeo mu prijetiti, piše France Bleu Normandie.

"Držao me na nišanu i nije mi dopustio da izađem iz kuće. Nakon toga me natjerao da skinem odjeću i počeo me fotografirati”, ispričao je Houbron.

Uspio je ipak iskoristiti trenutak nepažnje svog napadača i istrčati iz kuće potpuno gol.

"Bježao sam gol i zvao upomoć, a susjed mi je pomogao i sakrio me u svojoj garaži", rekao je kasnije.

Pozvao je policiju koja je napadača privela, i u toku je istraga. Pronađen je i pištolj na ulici. Bio je to kuglični pištolj.

Houbron je lokalnim medijima rekao da se s napadačem poznaje 15 godina.

“Predložio mi je jedan projekt koji sam odbio zbog protivljenja drugih građana”, ispričao je i dodao su mu i prije prijetili smrću, ali nije isto kad se nađeš na nišanu.

“Nisam zato izabran. Izašao sam ljudima ususret i primao ih u svom domu, a evo što se dogodilo”, ogorčen je gradonačelnik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije