London: Ročište Todoriću odgođeno do sredine oktobra

Fena
London: Ročište Todoriću odgođeno do sredine oktobra
Foto: Arhiv / Ivica Todorić

Londonski visoki sud odgodio je ročište na kojem će se odlučivati o još jednom pravu na žalbu osnivača Agrokora Ivice Todorića na odluku o izručenju Hrvatskoj do sredine oktobra na zahtjev njegovog advokata Jamesa Hinesa, koji tvrdi da ima nove dokaze. 

Ročište će se održati u sedmici koji počinje s 15. oktobrom. Tačan datum nije određen. 

Todorić je prethodno na sud došao u društvu Hinesa i svoje nove odvjetnice Cherie Blair, supruge bivšeg britanskog premijera Tonyja Blaira.  

Oni pokušavaju uvjeriti  Visoki sud u Londonu, koji mu je krajem juna odbio žalbu na odluku o izručenju Hrvatskoj, da promijeni mišljenje, što mu je posljednja prilika da izbjegne izručenje, prenosi Hina. 

Visoki sud je 24. juna odbio Todorićevu žalbu na prvostupanjsku presudu od 23. aprila prema kojoj on treba biti izručen Hrvatskoj. Nakon što mu je odbijena žalba, Todorić je zatražio od suda još jednu priliku da ga se sasluša, što mu je odobreno i ročište je bilo zakazano za 6. septembar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije