Lijepe vijesti: Cijene nafte se zadržale ispod 77 dolara

/ Komentari (3)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Tuner

A sto lijepe? Pogledajte koliko je kostao litar prije kada je toliko kostala nafta. Pa uporedite sa ovom pljackom naftnopolitickih kartela u bih

Dopi

Samo da vas podsjetim. Gorivo je bilo 1.56 do 1.95KM do prije prve recesije 2014 kada je skocilo na 2.35 do 2.65KM zbog cijene barela nafte na trzistu od 125$. Kada se barel vratio na svoj prosjek od 80$ cijena goriva kod nas je pala na 2.02 do 2.15KM. Kada je barel bio ispod 60$ kod nas je gorivo variralo izmedju 1.89 i 1.95KM prije korone, a onda barel skace na 80, 90, 100, 100$ ali i kod nas gorivo do 3,6KM. Barel je sada na 70-80$ a kod nas je sada lijepa vijest da gorivo ide ispod 3KM. Ne zaboravite da kada je barel bio skoro 2x skuplji da nam je gorivo do prije 8god bilo 2,60KM. Cisto da vas podsjetim. Imaju historiogrami, sve crno na bijelo.

To vam se zove efekt rachne.

Na francuskom effet cliquet, poznata popularna izreka tamo. Kad cijena barela skace, neminovno skace i litar na crpki. Ali kad cijena barela pada, cuje se krrrrrk :))) i nista se ne dogodi. Racna iz gedora :))).

/ Najnovije