Leverkusen: Otrovni oblak se širi iznad grada, ima poginulih

0
Radiosarajevo.ba
Leverkusen: Otrovni oblak se širi iznad grada, ima poginulih
Foto: Twitter / Požar u fabrici u Njemačkoj

Nakon snažne eksplozije, požara te gustog dima koji se nadvio iznad njemačkog grada Leverkuzena ali i njegove okoline, situacija u tom području Njemačke i dalje je rizična za stanovništvo.

Prema njemačkim novinama i portalu Bild, jedna osoba je poginula u eksploziji u Leverkusenu, a četiri osobe se i dalje vode kao nestale.

U najnovijim podacima grada Leverkusena, u eksploziji u Chemparku povrijeđeno je najmanje 16 osoba, od kojih četvero teško. 

Radio Köln objavio je da je požar u Leverkusenu ugašen. Upozorenja za stanovništvo i dalje vrijede, prenosi Index.hr dodajući kako njemački Federalni ured za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama i dalje ovaj događaj klasificira kao "ekstremnu opasnost".

Aplikacija za upozorenje od opasnosti alarmirala je i stanovnike grada Wuppertala, udaljenog 40-ak kilometara od Leverkusena, da očekuje neugodni miris u zraku, kao posljedicu eksplozije, što znači da se otrovni oblak nastavlja širiti diljem Njemačke.

Podsjećamo, nakon velike eksplozije lokalni vatrogasci danas nisu odmah mogli početi gasiti požar. Lokalni Radio Leverkusen javio je kako su se prvo morali isključiti opasni strujni kablovi te da je nakon toga mogla početi borba s požarom.

Pogledajte snimak:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije