... / Amerikanci izdali upozorenje: Ne putujte u ove države

27. 07. 2021. u 08:36:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 16

Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) i State Department upozorili su da ne bi trebalo putovati u Španiju, Portugal, Kipar i u Kirgistan zbog sve većeg broja zaraženih koronavirusom u tim zemljama.

CDC je za te zemlje povisio rizik za putovanje na "razinu četiri: vrlo visok" te preporučuje Amerikancima da izbjegavaju putovanje, dok je preporuka State Departmenta da se u te zemlje ne putuje.

Španija je ponovno otvorila granice za američke turiste u lipnju i otad je popularna destinacija za turiste iz SAD-a.

CDC je na "četvrtu razinu" podignuo i preporuke za putovanje na Kubu, dok je preporuka State Departmenta da se tamo ne putuje.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti zabrinut je i zbog sve većega broja zaraženih u Izraelu, na Zapadnoj obali i u Gazi, a State Department preporučuje eventualnim putnicima da "ponovno razmisle" o putovanju u Izrael, piše Hina.

CDC i State Department i Armeniju su podignuli na "razinu 3" što znači da bi necijepljeni putnici trebali izbjegavati putovanje u tu zemlju, ako nije nužno.

U maju je CDC ublažio preporuke za putovanja za više od 110 zemalja, revidirajući svoju metodologiju procjene rizika vezanog uz Covid-19.

No kako se broj oboljelih povećava, CDC izdaje nova upozorenja te je prošle sedmice putnicima savjetovao da ne putuju u Veliku Britaniju.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA