Leopard ušetao u kuću i rastrgao bebu

Radiosarajevo.ba
Leopard ušetao u kuću i rastrgao bebu
Wikipedia / Leopard

Leopard je ušetao u dom na zapadu Indije, odvukao iz kreveta devetomjesečnu bebu te je kasnije rastrgao i ubio, javlja Daily Mail.

Životinja je otela dječačića dok je spavao u krevetu sa svojim roditeljima. Otac i majka primijetili su u ranim jutarnjim satima kako je nestalo njihovo dijete i odmah su organizovali potragu.

Maleni Swaraj Gurnule pronađen je nekoliko kilometara dalje od svoje kuće u selu Gadbori, u indijskoj saveznoj državi Maharashtri.

“Leopard se ušunjao u kuću, zgrabio dijete i s njim u pobjegao u šumu izvan sela. Otkrili smo samo nekoliko rastrganih dijelova tijela djeteta oko 2 km od porodičnog doma“, izjavio je policajac Sharad Aware.

Ovo nije prvi slučaj da je leopard iznenada napao stanovnike Indije. U aprilu ove godine, osmogodišnji leopard napao je majku i ubio njeno dijete dok su oni spavali ispred svoje kuće u državi Gujarat.

U februaru je leopard povrijedio petero seljana kada je utrčao u uske ulice njihovog sela u sjevernoj državi Punjab, a prošle je godine četveromjesečno dijete zadobilo teške povrede nakon što ga je leopard zgrabio iz naručja majke koja je zajedno sa svojim suprugom sjedila na motociklu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije