Lavovi ubili čovjeka u zoološkom vrtu u Gani

0
Radiosarajevo.ba
Lavovi ubili čovjeka u zoološkom vrtu u Gani
Foto: BBC / Navodno je pokušao ukrasti ove bebice

Vlasti u Gani provode istragu nakon što su jednog čovjeka ubili lavovi nakon što se popeo u nastambu zoološkog vrta u glavnom gradu Akri.

Muškarac, opisan kao sredovječan, piše BBC, preminuo je od ozljeda nakon napada u nedjelju.

Vlasti za zaštitu divljih životinja sumnjaju da je možda planirao ukrasti dva rijetka bijela lavića koji su postali velika atrakcija od njihova rođenja prošlog novembra.

Oglasio se GRAS: Ne rade trolejbusi na relaciji Dobrinja - Hrasno

Oglasio se GRAS: Ne rade trolejbusi na relaciji Dobrinja - Hrasno

Tijelo žrtve je izvučeno iz zoološkog vrta i prebačeno u lokalnu mrtvačnicu.

Zoološki vrt u Akri privremeno je zatvoren za javnost nakon incidenta koji je mnoge u Gani ostavio u šoku. Policija je otvorila istragu kako bi utvrdila motiv napadača i okolnosti napada.

Lav, lavica i njihova dva bijela mladunca bili su u nastambi kada se incident dogodio.

"Lavovi imaju mladunce pa ako im priđete previše blizu, mogli bi pomisliti ili osjetiti da im pokušavate oduzeti mlade", rekao je novinarima zamjenik ministra za zemljište i prirodne resurse Benito Owusu Bio.

"Molimo javnost da odustane od ovakvih radnji", dodao je.

Uljez je prešao ogradu od tri metra prije nego što se popeo preko druge od šest metara kako bi ušao u nastambu za lavove, kažu dužnosnici.

Mladunci - rođeni nakon parenja mužjaka i ženke lava s recesivnim osobinama koje se nazivaju leucizam, što je različito od albinizma - bili su velika atrakcija za posjetitelje u zoološkom vrtu. Samo oko desetak bijelih lavova postoji u divljini, prema Global White Lion Protection Trust.

Lavovi se rijetko nalaze u divljini u Gani, no istraživači kažu da bi mala populacija mogla biti prisutna u sjevernom Nacionalnom parku Mole i okolnom okruženju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije