Kupio od nepoznate osobe: Bosanac vratio političarki ukradeni bicikl

Radiosarajevo.ba
Kupio od nepoznate osobe: Bosanac vratio političarki ukradeni bicikl
/ Twitter
Za razliku od naše zemlje gdje se ego i ugled političara mjeri službenim automobilom, u razvijenoj Europi političari nerijetko na posao idu biciklom.

Još ako su predstavnici stranaka koji pažnju poklanjanju ekologiji, onda ne čudi da su političari emotivno vezani za svoje dvotočkaše, skoro kao njihove kolege u BiH za službene Audije, BMW-e, Mercedese...  

Astrid Rössler, predsjednica Stranke zelenih u austrijskom Salzburgu, voljela je svoj zeleni bicikl "skoro kao oči u glavi". U subotu ujutro ga je parkirala na Željezničkoj stanici, zaključala i na ostatak puta otišla vozom.

Kada se navečer vratila čekalo je neugodno iznenađenje. Bicikl je nestao, očito ukraden, tako što su lopovi prerezali sigurnosnu bravu kliještima za metal.

Očajna austrijska političarka odmah je na Twitteru ponudila nagradu osobi koja joj pomogne u pronalasku "prepoznatljivog zelenog bicikla, s naljepnicom 'pedalanje čini sretnim', 10.500 kilometara na tahometru..."

U nedjelju navečer olakšanje za Astrid Rössler. Policiji se javio 28-godišnji Bosanac, radnik jedne lokalne kladionice, objasnivši da je traženi bicikl kupio u dobroj namjeri od njemu nepoznatih osoba.

Političarka je održala obećanje i državljaninu BiH platila nagradu, sretna što joj je vraćen voljeni bicikl.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije