Glumili policajce: Bosanac i Austrijanac strancima naplaćivali kazne

Radiosarajevo.ba
Glumili policajce: Bosanac i Austrijanac strancima naplaćivali kazne
/ Foto: Bundesheer/Reinhard Drucha
Policija u austrijskim regionima Salzburger Mitterpinzgau i Tiroler Unterland u periodu između decembra prošle i marta ove godine primila je brojne prijave.

Stranci na proputovanju kroz Austriju žalili su se na "lažne čuvare reda" koji ih maltretiraju i "globe" bez ikakvog razloga.

Tako je jedan češki vozač prijavio "sumnjiva lica" u uniformama koji su ga agresivno ispitivali na parkingu i na običnom bloku naplatili mandatnu kaznu od 50 eura.

Nakon još nekoliko takvih prijava austrijska civilna i vojna policija organizirali su koordiniranu akciju koja je rezultirala hapšenjem dvije osobe.

To su 21-godišnji austrijski regrut i 30-godišnji Bosanac koji su na ovaj način nezakonito pribavili korist od nekoliko stotina eura. 

O sudbini prevaranata koji su narušili ugled austrijskih policijskih i oružanih snaga odlučit će državna tužilaštva Salzburga i Tirola.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije