Kupači na rajskoj plaži u nevjerici posmatrali bahaćenje bogataša, a onda odlučili uzvratiti

0
Radiosarajevo.ba
Kupači na rajskoj plaži u nevjerici posmatrali bahaćenje bogataša, a onda odlučili uzvratiti
Foto: Printscreen / Plaža Talmone

Na zaštićenoj plaži Talmone na talijanskoj Sardiniji dogodio se pokušaj pretvaranja javnog prostora u lokaciju za veliku zabavu koja je trebala uključivati ogromne sjenice, stolove i stolice, roštilj i teren za odbojku.

Skupina osoba s jahte Rock It, koje je vlasnik bogati američki poduzetnik, motornim čamcima je nedozvoljeno pristala u uvalu, u kojoj je uplovljavanje dozvoljeno samo 200 metara daleko od obale.

Plaža Talmone, dio obale koji je rezerviran samo za kupače i podložan nizu ograničenja talijanskih vlasti, nakratko je pretvorena u nešto nalik privatnoj plaži. Na ovoj plaži inače nije dozvoljeno ni postavljanje ležaljki i suncobrana, isključivo je dopušteno kupanje.

Oglasio se Novak Đoković nakon velike pobjede nad Nadalom: Rečenicom oduševio sve ljubitelje tenisa

Oglasio se Novak Đoković nakon velike pobjede nad Nadalom: Rečenicom oduševio sve ljubitelje tenisa

Kupači na plaži su ogorčeno promatrali kako se događa pokušaj 'privatiziranja' njihove omiljene plaže. Među njima je bilo pripadnika sardinijske ekološke skupine 'Amici di Talmone', koji su reagirali tako što su neželjeni party prijavili nadležnim organima, pa se na plaži pojavio čamac obalne straže, koji je zaustavio ilegalni party na plaži, javlja Corriere della Sera. Bogataše s jahte ‘udarila‘ je instant karma, zaključuju mediji.

Vlasnik jahte nije bio prisutan na zabavi na Sardiniji, što sugerira da je događaj organizirala posada broda ili privatni klijenti koji su unajmili brod. Prema tvrdnjama nekih očevidaca, prisutni kupači su bili spremni na pobunu protiv uzurpatora plaže ukoliko se obalna straža ne pojavi. Na kraju, kad se čamac obalne straže dva sata kasnije ipak pojavio, neki od prisutnih su počeli pljeskati.

'Amici di Talmone' na društvenim mrežama upozoravaju da su spremni na daljnje akcije u slučaju ovakvih pokušaja uzurpiranja javnog dobra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije