Čovjek na skuteru udario dansku kraljicu Mariju: Oborio je s nogu

0
Radiosarajevo.ba
Čovjek na skuteru udario dansku kraljicu Mariju: Oborio je s nogu
Foto: Screenshot / Trenutak kada je krajicu udario skuter

Kraljica Marija je ostala vidno potresena nakon što je motorizovani skuter prošao kroz gomilu i oborio je na zemlju tokom njene kraljevske posjete Grenlandu. 52-godišnja kraljica Danske, rođena u Australiji, pozdravljala je građane u glavnom gradu Nuuku kada ju je udario skuter kojim je upravljao stariji muškarac.

Marijina najmlađa djeca, princ Vincent i princeza Josephine, bili su samo nekoliko metara dalje kada je ona bila oboren na zemlju, zastrašujući posmatrače. Kralj Frederik je također pozdravljao publiku u blizini kada je tamnosivi skuter udario njegovu ženu, zbog čega je izgubila ravnotežu.

Popularna kraljica je plakala kada je pala i izgledala iznemogla nakon incidenta, ali je uspjela da zadrži prisebnost nakon što je ponovo stala na noge. Njeni čuvari su brzo skočili u akciju i zaustavili skuter da se dalje kreće.

Halid Bešlić se vraća s odmora: Evo gdje će uskoro nastupiti

Halid Bešlić se vraća s odmora: Evo gdje će uskoro nastupiti

Vozač skutera izgledao je više potresen od kraljice nakon incidenta, rekavši da "ne zna šta se dogodilo". Stariji čovek je rekao da je namjeravao da pruži ruku prema kraljici Mariji, nadajući se da će je ona prihvatiti, ali je umjesto toga pritisnuo gas.

Tim za medije Palate je potvrdio da Marija nije povrijeđena tokom incidenta i da je mogla da nastavi sa svojim planiranim rasporedom događaja.

Danska ima novog kralja

Danska ima novog kralja

Jedan od posjetioca je rekao da je publika ostala u šoku nakon incidenta.

"Mogao sam vidjeti koliko ju je boljelo, oči su joj odmah zasuzile. Mora da boli kad te udare tom brzinom. Policija ju je odmah zabarikadirala i udaljila iz situacije", rekao je. I policija i obezbeđenje palate bili su zadovoljni objašnjenjem starijeg čoveka i proglasili su incident nevinom greškom.

Ali obožavatelji kraljice Marije, koji i aplaudiraju i brinu zbog njene naklonosti što je bliska javnosti tokom šetnji, postavili su pitanja o njenoj sigurnosti.

Danska kraljica Margareta II abdicirala nakon pola stoljeća vladavine: Modernizirala kraljevinu

Danska kraljica Margareta II abdicirala nakon pola stoljeća vladavine: Modernizirala kraljevinu

"Zašto je nekome bilo dopušteno da se tako približi na motornom skuteru?" pitala je jedna žena na internetu. "Vrlo slabo osiguranje. Srećom, ovo je izgledalo kao čudan incident. Nadamo se da će tim za obezbjeđenje preduzeti razumnije mere", napisao je drugi obožavaoc.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije