Krokodil ubio novinara dok je prao ruke u laguni

Radiosarajevo.ba
Krokodil ubio novinara dok je prao ruke u laguni
Mladi novinar uglednog Financial Timesa (FT) tragično je preminuo nakon što ga je u četvrtak napao krokodil dok je prao ruke u laguni na jugoistoku Šri Lanke, gdje je bio na odmoru s prijateljima, izvijestio je Daily Telegraph.

Vjeruje se da se Paul McClean (25) malo udaljio od društva kako bi obavio nuždu te da ga je krokodil zgrabio i odvukao pod vodu kad je krenuo oprati ruke u laguni blizu ušća jedne manje rijeke u more, koja se pak nalazi u blizini plaže popularne među turistima. Viđen je kako u očaju maše rukama iznad površine vode prije nego ga je reptil povukao ispod i usmrtio.

Paul_mclean_linkedin.jpg - undefined

Paul McClean

Njegovo tijelo još nije pronađeno, a lokalni eksperti za krokodile ne vjeruju da će ga pronaći brzo s obzirom na to da ovi reptili, kako kažu, svoj plijen nerijetko odnose uzvodno i čuvaju ga zakapajući ga u mulj. U potrazi su angažirani policija i vojska.

McClean, koji je nedavno diplomirao na Univerzitetu u Oxfordu, bio je na odmoru na lokaciji Crocodile Rock, koja se nalazi u blizini popularne surferske plaže. Tamo je bio tek nekoliko dana i odsjeo je u hotelu sa skupinom prijatelja, a navodno je htio naučiti surfati. Svjedok koji je vidio da ga je napao krokodil bio je ribar koji se nalazio u blizini, a odmah je pozvao hitnu pomoć i policiju.

Iskazi svjedoka koji su se pojavili u britanskim medijima su kontradiktorni pa tako neki tvrde da je spomenuta laguna puna krokodila, navodeći da se i čitava lokacija zato i zove Crocodile Rock, dok drugi tvrde da napada krokodila ondje dosad nije bilo pa se čak iščuđavaju što se sve dogodilo blizu mora jer slana voda, prema njima, osljepljuje krokodile.

McClean se u FT-u zaposlio 2015. godine, još dok je studirao, a posljednji mu je članak objavljen u utorak. Posljednjih je sedmica za ovaj poslovni list uglavnom pokrivao tematiku vezanu uz Brexit.

Njegove kolege u FT-u su u šoku zbog tragične vijesti, a većinom ga opisuju kao dragu, marljivu i jako pametnu osobu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije