Krokodil mu sina odvukao pod vodu, a onda je tata skočio za njim

Radiosarajevo.ba
Krokodil mu sina odvukao pod vodu, a onda je tata skočio za njim
Foto: Pixabay / Ilustracija

Tejada Abulhasan nije ni trenutka razmišljao što da napravi kada je njegovog 12-godišnjeg sina dohvatio krokodil.

Dva Tejadova sina otišla su na plivanje nedaleko porodične kuće na Filipinima, a nedugo nakon njihovog odlaska otac je začuo poziv upomoć. Naime, krokodil je dohvatio malenog Diega te ga odvukao pod vodu, piše Daily Mail.

Otac, naoružan komadom drveta zaronio je ne bi li natjerao životinju da pusti dječaka, a kada nije uspio poput zvjeri je ugrizao krokodila nekoliko puta za nogu. Na svu sreću, nakon ugriza, krokodil je pustio dječaka, a otac ga je hitno odvezao u bolnicu.

“U mom tijelu je bilo toliko adrenalina da nisam imao vremena za razmišljanje. Udarao sam krokodila i to nije oslobodilo mog sina. Borio sam se s krokodilom i gledao ga u oči. Onda sam dobio ideju da ga ugrizem. Zgrabio sam ga za nogu i ugrizao najjače što mogu”, rekao je otac.

Dječak je nakon dva dana pušten iz bolnice, a iz policije su potvrdili kako se žrtva srećom nije utopila zbog hrabrosti svoga oca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije