Kriminal u Beču: Osuđeni pripadnici mafijaškog klana sa Balkana

0
Radiosarajevo.ba
Kriminal u Beču: Osuđeni pripadnici mafijaškog klana sa Balkana
Foto: Fena / Sud

U bečkom Regionalnom sudu, Wiener Landl, jučer je oknčano suđenje pripadnicima mafijaškog klana sa Balkana, a kako prenose austrijski mediji, od petorice osumnjičenih, četvorica su proglašeni krivim i osuđeni na zatvorske kazne.

Presude još uvijek nisu pravosnažne. Iako nije objavljen identitet osuđenih, navodno je riječ je o kriminalcima koji su bili uključeni u sukobe škaljarskog i kavačkog klana, pišu Nezavisne novine.

Tokom suđenja su se mogli čuti takvi detalji dostojni jednog pravog mafijaškog trilera: svjedočilo se o kilogramima kokaina i stotinama hiljada eura.

Učenici iz Potočara posjetili Sarajevo: Posebno se oduševili vožnjom u žičari prema Trebeviću

Učenici iz Potočara posjetili Sarajevo: Posebno se oduševili vožnjom u žičari prema Trebeviću

Naime, sve je otkriveno tokom propale primopredaje šest kilograma kokaina, vrijednog 220.000 eura (440.000 KM) u jednom bečkom hotelu prošle jeseni. Tada se jedan od osumnjičenih, pripadnik škaljarskog klana, razotkrio policajcima na tajnom zadatku, rekavši im: Moj šef je ubijen.

Radilo se o ubistvu Jovana Vukotića, vođi škaljarskog klana, koji je likvidiran u Istanbulu, a koji je navodno naručio ubistvo Vladimira R., visokopozicioniranog pripadnika kavačkog klana, koji je ubijen u centru Beča, 2018. godine. Sve ovo govori u prilog tome da je Beč mjesto u kom su često boravili pripadnici oba mafijaška klana.

Od petorice osumnjičenih, njih četvorica su dobila osuđujuće presude: glavnoosumnjičeni je osuđen na šest godina, a njegovi saučesnici na 3,5 godine, 2,5 godine zatvora i 24 mjeseca. Peti osumnjičeni je oslobođen optužbi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije