Kralj Charles suočen s novim teškim udarcem: Tužna vijest ga pogađa

2
Radiosarajevo.ba
Kralj Charles suočen s novim teškim udarcem: Tužna vijest ga pogađa
Foto: Društvene mreže / Kralj Charles III

Bio je poznat kao konjušnik Kraljice Elizabethe, te je služio u konjičkoj pukovniji britanske vojske Queen's Own Hussars. Andrew Parker Bowles, bivši suprug kraljice Camille koji je u dobrom odnosu s članovima kraljevske obitelji kazao je za britanske medije kako je Ianova smrt rastužila sve.

Kralj Charles suočio se s još jednim gubitkom, Naime, preminuo je njegov dugogodišnji prijatelj Ian Farquhar. Ian je imao 77 godina, a preminuo je na na kraljevu imanju Highhgrove.

Gospodin Farquhar je također bio blizak s kraljicom Camillom, koji je godinama živio na kraljevom imanju u iznajmljenoj seoskoj kući. Priča se da je tamo umro u srijedu, 6. marta ujutro.

Počeo koncert legendarnog pijaniste Ive Pogorelića u Narodnom pozorištu Sarajevo

Počeo koncert legendarnog pijaniste Ive Pogorelića u Narodnom pozorištu Sarajevo

Brigadir Andrew Parker Bowles ,rekao je Richardu Edenu za Mail da je situacija 'veoma tužna' i da je bio lošeg zdravlja posljednjih nekoliko mjeseci.

On je svog prijatelja opisao kao 'divljeg kao jastreb u mladosti, ali uvijek super zabavnog". Parker Bowles je dodao da će 'Kapetan', kako je Farquhar bio poznat, 'ostat će upamćen kao jedan od velikih majstora lovačkih pasa'.

U postu se navodi da su g. Farquharove strasti u životu njegovi 'psi i njegova porodica' i da je 'patriota i gospodin'.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije