Kralj Charles prvi put na poslu nakon što mu je dijagnosticiran rak: 'Cijela zemlja je uz tebe'

1
Radiosarajevo.ba
Kralj Charles prvi put na poslu nakon što mu je dijagnosticiran rak: 'Cijela zemlja je uz tebe'
Foto: EPA - EFE / Charles III

Kralj Charles III je viđen kako se vraća na posao prvi put od otkrivanja dijagnoze raka.

Monarh je snimljen kako se rukuje s britanskim premijerom Rishi Sunakom po dolasku u Buckinghamsku palaču u srijedu popodne.

Njihov sastanak označio je nastavak njihovih sedmičnih susreta radi rasprave o vladinim pitanjima.

Evo koji se horoskopski znakovi nikako ne podnose: Jedni drugima su u svakom pogledu trn u oku

Evo koji se horoskopski znakovi nikako ne podnose: Jedni drugima su u svakom pogledu trn u oku

Iako Kralj obustavlja obavljanje javnih angažmana dok prolazi kroz liječenje raka, nastavlja s obvezama kao glava države.

Slike britanske novinske agencije PA Media prikazuju Charlesa, odjevenog u odijelo i kravatu, kako pozdravlja Sunaka s širokim osmijehom, a dvojica razmjenjuju ugodnosti.

"Svi smo uz tebe. Cijela zemlja je uz tebe", rekao je Sunak, prema PA Media.

Charles je odgovorio: "Imao sam toliko divnih poruka i čestitki. Većinu vremena su me rasplakale."

Nastavili su razgovarati o tome kako je bolest kralja bacila svjetlo na dobrotvorne organizacije koje se bave rakom, a Kralj je opisao takve organizacije kao "divne".

Prije sastanka s premijerom, Charles je održao sastanak Vijeća tajne u kraljevskom boravištu, na kojem su prisustvovali ministri, uključujući predsjednicu Vijeća Penny Mordaunt.

Buckinghamska palača je u februaru objavila da je Charles, 75, dijagnosticiran s nepoznatom vrstom raka i da će se povući iz javnih dužnosti dok prolazi kroz liječenje.

Identificiran je nakon što je primljen u londonsku bolnicu zbog korektivnog zahvata na proširenoj prostati prošlog mjeseca, priopćila je palača. Rak prostate isključen je od strane izvora iz kraljevske porodice za CNN, koji nije pružio daljnje pojedinosti.

Očekuje se da će Charles i dalje primati svoje dnevne crvene kutije s vladinim dokumentima kako bi mogao nastaviti raditi kod kuće. CNN saznaje da se očekuje da će kralj nastaviti s sedmmičnim sastancima s premijerom i da će se poduzeti alternativne mjere ako mu doktori preporuče smanjenje osobnog kontakta.

Princ William, Charlesov sin i nasljednik prijestolja, te kraljica Camilla će preuzeti više javnih angažmana kako bi nadomjestili Charlesovu odsutnost.

Charlesov prvi javni izlazak nakon dijagnoze bio je prisustvovanje crkvenoj službi zajedno s kraljicom Camillom u crkvi sv. Marije Magdalene na Charlesovom imanju Sandringham na istoku Engleske 11. februara.

[twitter]https://twitter.com/Freedom16356531/status/1760371474827743561[/twitter]

Ranije je izrazio zahvalnost javnosti na podršci, rekavši da mu to donosi "najveću utjehu i ohrabrenje", piše CNN

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije