Kralj Charles suočen s novim teškim udarcem: Tužna vijest ga pogađa

2
Radiosarajevo.ba
Kralj Charles suočen s novim teškim udarcem: Tužna vijest ga pogađa
Foto: Društvene mreže / Kralj Charles III

Bio je poznat kao konjušnik Kraljice Elizabethe, te je služio u konjičkoj pukovniji britanske vojske Queen's Own Hussars. Andrew Parker Bowles, bivši suprug kraljice Camille koji je u dobrom odnosu s članovima kraljevske obitelji kazao je za britanske medije kako je Ianova smrt rastužila sve.

Kralj Charles suočio se s još jednim gubitkom, Naime, preminuo je njegov dugogodišnji prijatelj Ian Farquhar. Ian je imao 77 godina, a preminuo je na na kraljevu imanju Highhgrove.

Gospodin Farquhar je također bio blizak s kraljicom Camillom, koji je godinama živio na kraljevom imanju u iznajmljenoj seoskoj kući. Priča se da je tamo umro u srijedu, 6. marta ujutro.

Hoće li napadnuta zastupnica Elzina Pirić dobiti policijsku zaštitu? Evo šta kaže ministar Isak

Hoće li napadnuta zastupnica Elzina Pirić dobiti policijsku zaštitu? Evo šta kaže ministar Isak

Brigadir Andrew Parker Bowles ,rekao je Richardu Edenu za Mail da je situacija 'veoma tužna' i da je bio lošeg zdravlja posljednjih nekoliko mjeseci.

On je svog prijatelja opisao kao 'divljeg kao jastreb u mladosti, ali uvijek super zabavnog". Parker Bowles je dodao da će 'Kapetan', kako je Farquhar bio poznat, 'ostat će upamćen kao jedan od velikih majstora lovačkih pasa'.

U postu se navodi da su g. Farquharove strasti u životu njegovi 'psi i njegova porodica' i da je 'patriota i gospodin'.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije