Koristili neobičan alat: Bosanci krali milodare iz najpoznatijih rimskih crkvi

J. M.
Koristili neobičan alat: Bosanci krali milodare iz najpoznatijih rimskih crkvi

Krali su priloge koje su vjernici ostavljali u nekim od najpoznatijih rimskih vjerskih objekata – od bazilike Santa Maria Maggiore (Svete Marije Velike) do crkve Santa Maria Maddalena. 

Italijanska policija uhapsila je 51-godišnjeg Rimljanina i dvoje državljana BiH, 33-godišnjeg muškarca i 31-godišnju ženu.

Muškarce su u krađi milodara u bazilici Svete Marije Velike primijetili engleski turisti i o tome odmah obavijestili službenike Vatikanske žandarmerije. Agenti su intervenirali, blokirali lopove i zatražili intervenciju karabinjera koji su im stavili lisice na ruke.

Pljačkaši su koristili neobičan alat: Na metalni metar nanosili su ljepljivu traku i tako izvlačili novac iz kutije za milodare.

Zbog sličnog nedjela, krađe milodara u crkvi Santa Maria Maddalena, uhapšena je državljanka BiH koja živi u rimskom nomadskom naselju Castel Romano, inače odranije poznata policiji.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije