Koreanka preživjela šest dana izgubljena u australijskoj divljini

AA
Koreanka preživjela šest dana izgubljena u australijskoj divljini
Južnokorejska "backpackerka" je spašena u četvrtak nakon što je provela šest noći u australijskoj divljini. Joohee Han je dehidrirala i ima opekotine od sunca, ali je njeno zdravstveno stanje stabilno, rekla je policija.

Joohee Han (25) je posljednji put viđena u supermarketu u gradu Tully u Queenslandu prošle sedmice prije nego što je obavijestila prijatelja da će prošetati na obližnjoj planini Tyson, izjavio je policijski inspektor Steve Kersley.

"Bila je izgubljena šest dana prije nego što su prijatelji prijavili njen nestanak te je pokrenuta potraga", rekao je Kersley.

Pronašli su je vojnici i policajci koji su prošli kroz gustu šumu da bi došli do nje.

Njene uzvike za pomoć su u subotu čuli prolaznici, koji su obavijestili policiju o tome nakon saznanja o potrazi.

"Šest dana je dugo vremena da se neko izgubi u šumi, posebno kada nemate vještine za preživljavanje", rekao je Kersley novinarima. Također je dodao da je uradila sve potrebno da preživi.

Joohee Han je izvučena iz šume sa spasilačkim helikopterom koji ju je odveo u Tully gdje je smještena u bolnici radi rutinske kontrole.

Nosila je pantalone, košulju s dugim rukavima i imala je kabanicu koja joj je pomogla da se zagrije, rekao je Kersley.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije