Kontroverzna kandidatura: Kanye West i dalje u utrci za predsjednika

Radiosarajevo.ba
Kontroverzna kandidatura: Kanye West i dalje u utrci za predsjednika
Foto: Profimedia / Kanye West

Kanye West  je platio 35.000 dolara naknade kako bi se kandidirao kao neovisni kandidat i pojavit će se na glasačkom listiću u saveznoj državi Oklahomi. 

Ipak, situacija je zbunjujuća jer mnogi izvori tvrde da je West okončao svoju kratkotrajnu kampanju

West je jedan od tri kandidata. Njegova konkurencija među neovisnima su pijanistica Jade Simmons i poduzetnik Brock Pierce.

Muzičar je podnio zahtjev i uplatio pristojbu dan nakon što je izvor New York Magazinea citirao Westovog savjetnika Stevea Kramera koji je rekao da se West neće kandidirati te da je osoblje koje je angažirao razočarano.  

West je već propustio rok za prijavu na izborima u nekoliko saveznih država, a uvjeti koje kandidati trebaju ispuniti kako bi se pojavili na glasačkim listićima razlikuju se od države do države. 

West je izjavio kako svoju verziju Bijele kuće zamišlja po uzoru na film Black Panther te ako pobijedi želi "povratak u Wakandu", referirajući se pritom na fiktivnu zemlju iz navedenog filma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije