Kongresmenka iznijela teške optužbe na račun Joe Bidena: "Podržava genocid nad Palestincima"

2
Fena
Kongresmenka iznijela teške optužbe na račun Joe Bidena: "Podržava genocid nad Palestincima"
Foto: EPA - EFE / Joe Biden i Benjamin Netanyahu

Američka zastupnica Rashida Tlaib, prva palestinsko-američka žena koja služi u Kongresu, optužila je predsjednika Joea Bidena da podržava "genocid" nad Palestincima i upozorila na posljedice na izborima sljedeće godine, prenosi Reuters.

U video snimku objavljenom na X-u, ranije poznatom kao Twitter, demokratska kongresmenka iz Michigana ponovila je svoje pozive Bidenu da podrži primirje u gotovo jednomjesečnom sukobu Izraela i Hamasa.

"Joe Biden je podržao genocid nad palestinskim narodom", rekla je Tlaib u video snimku, koji prikazuje slike mrtvih i ranjenih iz bombardovanja u Gazi, propalestinskih demonstracija širom Sjedinjenih Američkih Država, Bidena koji je izjavio podršku Izraelu i izraelskog premijera Benjamina Netanyahua kako zahvaljuje predsjedniku SAD-a.

State Department večeras potvrdio: Gabriel Escobar odlazi

State Department večeras potvrdio: Gabriel Escobar odlazi

Glasnogovornici Bijele kuće nisu odmah odgovorili na zahtjev za komentarom njenih izjava.

Washington je zadržao snažnu vojnu i političku podršku Izraelu, istovremeno pozivajući svog saveznika da preduzme korake kako bi izbjegao smrt civila i riješio humanitarnu krizu u Gazi.

"Američki narod neće zaboraviti. Bidene, podržite primirje sada ili ne računajte na nas 2024. godine", kazala je Tlaib i dodala:

"Gospodine predsjedniče, američki narod nije s vama na ovome. Pamtit ćemo 2024.", dodala je ona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije