Kompanija morala baciti testove jer Donald Trump nije nosio masku

Radiosarajevo.ba
Kompanija morala baciti testove jer Donald Trump nije nosio masku
Foto: EPA-EFE / Donald Trump

Menadžer za marketing kompanije “Puritan Medical Products” rekao je da je dnevna proizvodnja bila ograničena tokom posjete Donalda Trumpa zato što su brisevi proizvedeni tokom nje morali da budu uništeni.

Dok je osoblje u odjelima i zaštitnoj opremi radilo u postrojenju tokom predsjedničke posjete, Trump nije nosio masku dok je hodao kroz proizvodni pogon i pričao sa radnicima.

Još nije poznato koliko je briseva uništeno, a mediji prenose da se to dešava u trenutku kada brojni izvještaji govore o nedostatku opreme za testiranje. 

"Svaki put kad testiramo, imamo više slučajeva. Govorim svojim ljudima da ćemo, ako testiramo, pronaći više zaraženih. Ukoliko bi ovako testirali u Kini ili Indiji i drugim zemljama, tvrdim da bi imali mnogo više slučajeva. Ali radimo sjajan posao sa testiranjem i fantastičan posao sa proizvodnjom briseva", rekao je Trump prilikom posjete.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije