Komičar otet i ubijen nakon spoja sa ženom koju je upoznao online

0
Radiosarajevo.ba
Komičar otet i ubijen nakon spoja sa ženom koju je upoznao online
Foto: Facebook / Komičar Tou Ger Xiong

Tijelo američkog komičara i aktiviste 50-godišnjeg Tou Ger Xionga nađeno je u jarku u kolumbijskom gradu Medellinu s ranama od višestrukih uboda, potvrdila je policija.

Xiong je otet i vjeruje se da je ubijen dok je bio na odmoru u Medellinu, Kolumbiji, prema policijskim informacijama.

Njegova porodica je rekla da je posjetio Kolumbiju 29. novembra i imao planove da provede vrijeme sa dijelom porodice koji žive tamo. Također je isplanirao da se nađe sa ženom koju je upoznao putem društvenih medija.

Horor u Britaniji: Čovjek sa mačetom na  stanici u Londonu, veći broj povrijeđenih

Horor u Britaniji: Čovjek sa mačetom na stanici u Londonu, veći broj povrijeđenih

U periodu kada su se trebali naći, Xionga je iz zasjede otela grupa muškaraca.

Nakon incidenta, porodica i prijatelji Xionga kontaktirani su od strane otmičara, koji su zahtijevali 2.000 dolara (3.600 KM) u gotovini za njegovo oslobađanje.

Tragedija na koncertu: Objavljen snimak pjevača koji je preminuo usred pjesme

Tragedija na koncertu: Objavljen snimak pjevača koji je preminuo usred pjesme

Nažalost, porodica je saznala da je Xiong ubijen nakon što je njegovo tijelo pronađeno u jarku La Corcovado. Prema izvještajima lokalnih medija, pronađen je s višestrukim povredama, uključujući višestruke ubodne rane i povrede od tupog udarca.

Lokalna policijska služba također je potvrdila da su osumnjičeni uključeni u otmicu ubili Xionga prije nego što je trebao biti oslobođen. Policija je pokrenula istragu kako bi utvrdila je li pokušaj bijega Xionga rezultirao ubistvom.

Xiongov brat Eh Xiong je komentirao napredak koji je postignut u identifikaciji osumnjičenih od strane policijskih snaga. Rekao je da je jedan od osumnjičenih otmičara već uhapšen.

Komičar Tou Ger Xiong
Foto: Facebook: Komičar Tou Ger Xiong

"Pronašli su odjeću, krv na torbi i uspjeli su to skupiti i uhapsiti jednog od osumnjičenih," rekao je Eh Xiong.

Vijest o ubistvu Xionga pogodila je mnoge, s obzirom na trag koji je ostavio iza sebe, naročito na polju socijalne pravde.

"Ovo je srceparajuća tragedija", rekla je senatorka iz Minnesote, Amy Klobuchar i nastavila, "Tou Ger bio je nevjerovatna osoba koja je stalno radila na podizanju svoje zajednice. Moja kancelarija je u kontaktu s Tou Gerovom porodicom i ambasadom u Kolumbiji dok rade na prebacivanju njegovog tijela natrag u Minnesotu. Misli i molitve su uz njegove najbliže u ovim teškim trenucima."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije