Kineski turist želio prijaviti krađu, smjestili ga 12 dana u izbjeglički centar

Radiosarajevo.ba
Kineski turist želio prijaviti krađu, smjestili ga 12 dana u izbjeglički centar
/ http://chinesetouristagency.com
Nevjerovatno iskustvo doživio je jedan kineski turist na putovanju u Njemačkoj.

Prema pisanju lista Westfälischen Nachrichten (WN) 31-godišnji Kinez opljačkan je za vrijeme razgledanja Heidelberga. Kada je želio prijaviti krađu, u potrazi za policijskom stanicom, završio je u gradskoj vijećnici.

Pošto opljačkani Kinez nije govorio ni njemački ni engleski nego samo mandarinski kineski jezik došlo je nevjerovatne zabune.

Umjesto formulara o prijavi krađe dobio je formular za traženje azila koji je nesvjesno popunio.

Kako to nalaže procedura za tražioce azila, odmah mu je oduzet pasoš, a nesretni Kinez prebačen je u azilantski centar Dülmen.

Tamo je proveo ni manje ni više nego 12 dana prije nego je jedan službenik imigracione službe primijetio da je Kinez znatno bolje obučen od većine izbjeglica koje traže azil.

Uz pomoć jedne aplikacije uspio je odgonetnuti da se radi o kineskom turisti nakon što mu je mobitel preveo ono što je napisao Kinez: "Ja želim posjetiti Italiju".

Uz pomoć kineske ambasade i konzulata nesretni 31-godišnjak iz Pekinga je napustio azilantski centar i nastavio putovanje po Europi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije