Kim Jong-un prijeti nuklearnim napadom: "Nećemo oklijevati"

3
Hina
Kim Jong-un prijeti nuklearnim napadom: "Nećemo oklijevati"
EPA / Kim Jong Un

Sjevernokorejski vođa Kim Jong-un rekao je da Pjongjang ne bi oklijevao pokrenuti nuklearni napad ako ga neprijatelj izazove nuklearnim oružjem, objavili su državni mediji.

Kim je to rekao na sastanku s vojnicima vojnog ureda za projektile u vezi s nedavnom vježbom lansiranja interkontinentalnog balističkog projektila (ICBM), objavila je novinska agencija KCNA.

On je kazao da Sjeverna Koreja neće oklijevati "čak ni nuklearno napasti kada ju neprijatelj isprovocira nuklearnim bombama", objavila je KCNA.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Sjeverna Koreja je u utorak, 19. decembra, saopćila da je u ponedjeljak, 18. decembra, testirala svoj najnoviji ICBM kako bi ocijenila ratnu spremnost svojih nuklearnih snaga protiv rastućeg neprijateljstva SAD-a, što je izazvalo osudu Sjedinjenih Američkih Država i njihovih saveznika.

Kim je rekao da je lansiranje u ponedjeljak pokazalo visoku mobilnost vojske i sposobnost brzog napada te je pozvao na napore za daljnje jačanje njezine borbene učinkovitosti, objavila je KCNA.

U odvojenom saopćenju, Kimova sestra Kim Yo-jong osudila je Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda zbog održavanja sastanka zbog lansiranja ICBM rakete, rekavši da je to bilo korištenje prava zemlje na samoodbranu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije