Kim Jong Un na koncertu južnokorejskih umjetnika

Radiosarajevo.ba
Kim Jong Un na koncertu južnokorejskih umjetnika
Twitter / Kim Jong Un na koncertu južnokorejskih umjetnika
Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un i supruga prisustvovali su u nedjelju prvom koncertu južnokorejskih umjetnika u Pyongyangu, prenosi južnokorejska agencija Yonhap pozivajući se na ministarstvo kulture.

Taj koncert je održan tokom razdoblja popuštanja na poluotoku nakon dvije godine napetosti izazvanih nuklearnim i balističkim testovima Sjeverne Koreje.

Stodvadeset Južnokorejaca, među kojima i zvijezde K-popa, koji predstavljaju 11 grupa, plesača, tehničara, stigli su u subotu u Pyongyang gdje su priredili koncert sjevernokorejskom čelniku, njegovoj sestri i Kim Yong Nam, počasnom šefu države.

Koncert je održan u velikom pozorištu istočnog Pyongyanga koje ima 1500 mjesta.

"On je pokazao veliko zanimanje za pjesme i tekstove tokom koncerta", rekao je Do Jong-hwan, šef južnokorejskog izaslanstva.

Međukorejski samit između Kim Jong Una i Moon Jae -in, treći te vrste nakon susreta 2000. i 2007., održat će se 27. aprila u Panmunjomu, u demilitariziranoj zoni koja dijeli poluotok, gdje je 27. jula 1953. potpisano primirje kojim je okončan Korejski rat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije