"Sve je OK": Pojavio se navodno posljednji snimak Prigožina prije pada aviona?

0
Radiosarajevo.ba
"Sve je OK": Pojavio se navodno posljednji snimak Prigožina prije pada aviona?
Prtscr / Twitter / Da li je ovo posljednji snimak Prigožina?

Novoobjavljeni video šefa ruskih plaćenika Jevgenija Prigožina navodno ga prikazuje u Africi samo nekoliko dana prije njegove smrti, govoreći o nagađanjima o njegovoj dobrobiti i mogućim prijetnjama njegovoj sigurnosti, javlja Reuters.

"Za one koji raspravljaju o tome jesam li živ ili nisam, kako mi je – sad je vikend, druga polovica augusta 2023, ja sam u Africi", kaže Prigožin u kratkom videu koji je objavila Siva zona, Telegram kanal koji je povezan s njegovom Wagner grupom.

"Dakle, za ljude koji vole raspravljati o tome da me eliminišu, ili o momj privatnom životu, koliko zarađujem ili bilo šta drugo - sve je OK", dodaje Prigožin, odmahujući rukom.

Češki ministar evropskih poslova: BiH ne smije dopustiti da nacionalisti unište njen put ka EU

Češki ministar evropskih poslova: BiH ne smije dopustiti da nacionalisti unište njen put ka EU

Reuters nije uspio utvrditi tačno mjesto ili datum videa, koji je snimljen u vozilu u pokretu. Prigožinova kamuflažna odjeća i šešir, kao i sat na desnoj ruci, odgovaraju njegovom izgledu na videu objavljenom 21. augusta, za koji je također tvrdio da je snimljen u Africi.

Njegova "vikend" referenca implicirala je da je ovaj snimak mogao biti napravljen 19. ili 20. augusta, samo tri ili četiri dana prije nego što su on i druge vodeće osobe Wagnera i tjelohranitelji poginuli u avionskoj nesreći sjeverno od Moskve (23. august).

Njegovi komentari u videu odražavaju Prigožinovu svijest o prijetnjama po njegov život. Wagnerove snage borile su se za Rusiju u ukrajinskom ratu, ali je Prigožin žestoko kritizirao odbrambeni establišment i poveo je kratku pobunu protiv režima krajem juna.

Kremlj je odbacio kao "apsolutnu laž" sugestiju da je predsjednik Vladimir Putin dao ubiti Prigožina iz osvete, ali je rekao da istraga o nesreći ispituje mogućnost lažne igre. Prigožin je u utorak pokopan na groblju Porokhovskoye u svom rodnom gradu Sankt Peterburgu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije