Kao u akcionim filmovima: Bosanac pobjegao austrijskoj policiji

J. M.
Kao u akcionim filmovima: Bosanac pobjegao austrijskoj policiji

Javni austrijski servis (ORF) ja događaj opisao dostojnim scene iz akcionog filma. Na punktu Volksgarten u Linzu austrijska policija zaustavila je automobil kojim je upravljao 23-godišnji državljanin BiH.

Dokumenti koje im je pokazao Bosanac izazvali su sumnju. Kada su ga malo detaljnije provjerili ustanovili su da je riječ o osobi za kojom se traga zbog više prevara i falsifikata.

Uslijedilo je iznenađenje za policiju. Dok je trajala provjera Bosanac je otrčao u mrak parka Volksgarten. Iako je odmah angažirano nekoliko policijskih patrola - uspio je pobjeći policiji!

Tu nije bio kraj. Policajci su provjerili automobil koji je vozio bjegunac i utvrdili da je ukraden. Kada u nazvali vlasnika vozila, on nije krio iznenađenje jer je mislio da je njegov limeni ljubimac na servisu.

U nedjelju navečer austrijska policija je saopćila da je pitanje trenutka kada će državljanin BiH biti uhapšen jer posjeduju sve njegove dokumente bez kojih se teško može kretati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije