"Da, izbola sam ga": Završeno suđenje Jasmini M. koja je ubila muža Arnela M.

J. M.
"Da, izbola sam ga": Završeno suđenje Jasmini M. koja je ubila muža Arnela M.
Foto: picturedesk.com / Jasmina M. u sudnici

Savezni sud u Beču dozvolio je samo predstavnicima medija prisustvo na izricanju presude u procesu koji je šokirao Austriju.

Svi su nestrpljivo čekali na Jasminu M. (38), austrijsku državljanku bh. porijekla kojoj je suđeno za ubistvo muža – bečkog DJ-a, državljanina BiH Arnela M. (40). Mjesta u sudnici zauzeli su i majka i brat žrtve…

Porodična tragedija: Podlegao Bosanac koga je nasmrt izbola supruga Austrijanka

"Nisam htjela da ubijem supruga", rekla je Jasmina M. koja je tokom istrage tvrdila da je kobnog 9. februara ove godine muž nasrnuo na nju. Kada je sudija pokazao oružje ubistva, Jasmina je zaplakala…

"Da, izbola sam ga, ali samo sam se htjela zaštititi."

Kaže da je Arnel nerijetko prijetio da će joj slomiti "sve kosti".  Djeca (13, 19) su takođe posvjedočila da je njihov otac znao "pljusnuti" majku iako su ga voljele.

Kada je sudija upitao Jasminu zašto nije zaštitila svoju djecu i rastala se od Arnela, 38-godišnjakinja je u suzama rekla: "Uvijek sam se nadala sam da će se promijeniti, da ima i svoju dobru stranu."

Nakon nekoliko sati vijećanja, svih osam porotnika donijelo je oslobađajuću presudu koja, međutim, nije konačna. 

Jasmina M. je puštena u četvrtak i već je najavila da želi posjetiti grob svog supruga. Porodica žrtve šokirana je presudom.

"Arnelova majka neće preživjeti ovu presudu. Sa pravne tačke, to je apsolutno pogrešna procjena", rekla je Astrid Wagner, opunomoćenica porodice stradalog Arnela. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije