Kamion sa velikim natpisom Evergreen prije dva dana blokirao autocestu

2
Radiosarajevo.ba
Kamion sa velikim natpisom Evergreen prije dva dana blokirao autocestu
Foto: Društvene mreže / Sueski kanal i kineski aerdrom

Brod Evergreen blokirao je prošlog utorka Sueski kanal nakon pješčane oluje i jakih vjetrova koji su smanjili vidljivost. Grdosija se ispriječila na putu stotinama brodova na pomorskom putu kojim se odvija 12 posto svjetske trgovine.

Promet se normalizirao danas poslijepodne, ali vodeći prijevoznici upozoravaju da bi otklanjanje poremećaja u transportu moglo potrajati sedmicama.

Dok je trajala drama sa brodom koji je blokirao pomorski put, kamion koji je prevozio teret na kojem je isto ime, kao i kompanije čiji je brod, blokirao je saobraćaj na autocesti u Kini.

Na jednoj kineskoj društvenoj mreži pojavila se fotografija na kojoj teretni kamion prevozi kontejner natpisa Evergreen blokira promet na gotovo identičan način.

Fotografija je preuzeta s nadzornih kamera na autocesti Changchun-Shenzhen, a do blokade prometa došlo je zbog prometne nesreće koja se dogodila 27. marta u jutarnjim satima.

Vijest se ubrzo proširila i u međunarodnim medijima koji su ukazali na sličnost blokade prometa u Kini i one u Sueskom kanalu. Kamion se, baš kao i brod Evergreen, okrenuo pod uglom od 45 stepeni, a iza njega su se naslagali drugi automobili.

Kako piše China Times kompanija u čijem je vlasništvu brod Evergreen nema podružnicu za cestovni prijevoz u Kini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije