Kamion izazvao lančani sudar: Pogledajte šta se izlilo po cesti, svjedoci se zgrozili

0
Radiosarajevo.ba
Kamion izazvao lančani sudar: Pogledajte šta se izlilo po cesti, svjedoci se zgrozili
Foto: Twitter / Lančani sudari u Connecticutu

Gadna situacija odvijala se u ponedjeljak navečer na sjevernoj autocesti u američkom Connecticutu, dok je državna policija reagovala na izvještaje o velikom kamionu koji je prosuo "nepoznatu tvar" na cestu.

Smeđa tvar prekrila je međudržavnu cestu i učinila uvjete iznenađujuće klizavim. To je rezultiralo višestrukim nesrećama, uključujući jednu u kojoj su sudjelovala dva kruzera državne policije Connecticuta, piše Jutarnji.hr.

Vozač kamiona nastavio je dalje dok ga nije kontaktirao njegov poslodavac, koji mu je rekao da stane i pričeka policiju. Nakon što su ga sustigli, otkrili su da je situacija gora nego što je iko mogao zamisliti jer je 34-godišnji Shaky Joseph vozio kamion Mack s "neosiguranim teretom iz kojeg curi ljudski otpad".

Pogledajte kako je Ibrahim Šehić sjajno branio zicere Cristianu Ronaldu: Portugalac nije mogao ništa

Pogledajte kako je Ibrahim Šehić sjajno branio zicere Cristianu Ronaldu: Portugalac nije mogao ništa

Sažeci nesreća koje je objavila državna policija Connecticuta tvrde da je Joseph bio svjestan curenja, ali je uprkos tome nastavio voziti. Kao rezultat svojih postupaka, Joseph je optužen za kršenje više tačaka saobraćajnog zakona: Neoprezno ugrožavanje 1. stepena, Neoprezna vožnja i Upravljanje motornim vozilom s neučvršćenim teretom. Obrađen je i pušten nakon što je uplatio 25.000 dolara (43.900 KM) jamčevine.

Svi ostali imali su gadan nered s kojim su se morali nositi, a autocesta je bila zatvorena otprilike tri sata. Što se tiče vozila koja su sudjelovala u nesrećama, bili su to Fordovi policijski Interceptori, tegljač Freightliner, motocikl Honda CBR600RR, Toyota Avalon, Honda Civic, Honda CR-V... Iako nema izvještaja o većim povredama, ne možete ne razmišljati o jadnom motociklistu i njihovoj pokvarenoj večeri.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije