Kako sačuvati Koloseum: Gradske vlasti u Rimu vode neobičnu borbu sa - pacovima

0
AA
Kako sačuvati Koloseum: Gradske vlasti u Rimu vode neobičnu borbu sa - pacovima
Foto: Unsplash / Koloseum u Rimu / Ilustracija

Gradske vlasti u Rimu saopćile su u subotu da poduzimaju mjere za suzbijanje najezde pacova oko Koloseuma, nakon što su turisti na društvenim mrežama objavili fotografije glodara koji lutaju u blizini antičkog amfiteatra.

Pacovi viđeni oko Koloseuma, jedne od svjetski poznatih znamenitosti Rima, i fotografije objavljene na društvenim mrežama, izazvale su uzbunu u ovom italijanskom gradu.

Odjeljenje za životnu sredinu Rima poduzelo je akciju na mjestima gdje su primijećeni pacovi, posebno u Koloseumu, i ubrzalo aktivnosti postavljanja zamki na pojedinim mjestima i prikupljanja smeća koje je dovelo do dolaska pacova u zelenu površinu u blizini Koloseuma.

Pogledajte kakva je atmosfera na ulicama glavnog grada BiH

Pogledajte kakva je atmosfera na ulicama glavnog grada BiH

Sabrina Alfonsi de Adnkronos, članica Općinskog vijeća za pitanja životne sredine Rima, izjavila je da će sveobuhvatna intervencija početi u ponedjeljak na mjestima gdje su pacovi česti u gradu.

Italijanska federacija hotelijera (Federalberghi) navela je da situacija u Rimu predstavlja loš primjer za cijeli svijet.

Italijanski kanal Rainews24, u vijesti pod naslovom "U Rimu ima više pacova nego Rimljana", navodi da se procjenjuje da u glavnom gradu ima oko sedam miliona pacova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije