Kako je Instagram zvijezda Aida (21) pomogla majci da izbjegne 15 godina robije

0
Radiosarajevo.ba
Kako je Instagram zvijezda Aida (21) pomogla majci da izbjegne 15 godina robije
Foto: Twitter / Instagram / Filmsko bjekstvo u Kolumbiji

Kolumbijska influenserka Aida Victoria Merlano (21), navodno je uspjela da realizuje hrabar plan da izvuče svoju mamu iz zatvora koristeći skriveni konopac i bicikl za bjekstvo.

Tvrdi se da je manekenka s Instagrama pomogla njenoj mami da pobjegne iz zatvora tako što je odvratila pažnju čuvaru.

Tokom suđenja ove sedmice, tužioci su čuli da je manekenka pomogla bivšoj političarki Aidi Merlano Reboledo da pobjegne iz zatvora u Bogoti tako što je iskočila kroz prozor zubarske ordinacije na trećem spratu i koristila konopac da se spusti na zemlju, piše portal Vice.

Uznemireni Dodik ponovo prijeti otcjepljenjem: "Bilo bi najbolje da počnemo razgovore..."

Uznemireni Dodik ponovo prijeti otcjepljenjem: "Bilo bi najbolje da počnemo razgovore..."

Senatorka Reboledo, tada 38-godišnji, uhapšena je 2019. godine nakon što je osuđen za prevaru birača, korupciju i nelegalno posjedovanje oružja.

Osuđena je na 15 godina iza rešetaka u roku od šest mjeseci od pobjede na izborima, a pobjegla je samo dvije nedelje nakon toga.

Njena 21-godišnja kćerka je tada optužena, ali je ostala na slobodi uz kauciju i često dijeli svoje snimke sa svojih 2,5 miliona pratitelja na Instagramu.

Prilika za bjekstvo ukazala se kada je Reboledo dobila dozvolu za izlazak iz zatvora zbog pregleda kod zubara.

U pratnji zatvorskog čuvara i vozača do zubarske ordinacije koja se nalazila ispred zatvora, dozvoljeno joj je bilo da uđe sama.

U tom trenutku je krenula u hrabar unaprijed dogovoren plan bjekstva dok je njena ćerka ćaskala sa čuvarom u pokušaju da mu odvrati pažnju.

Snimak iz El Tiempa pokazuje trenutak kada je uspjela da se spusti sa prozora koristeći konopac prije nego što je pala na zemlju pred šokiranim posmatračima.

Zatim je nastavlila i skočila na zadnji dio bicikla, kojim je navodno upravljao muškarac koji se predstavljao kao vozač dostave, i pobjegla sa lica mjesta.

Reboledo je na kraju uhvaćena u Venecueli nekoliko mjeseci kasnije, u januaru 2020. godine.

Vlasti koje su sumnjale da su njena kćerka i zubar Javier Barajas bili saučesnici, zvanično su ih optužile sljedećeg mjeseca.

Dvojac se izjasnio nevinim tokom suđenja, ali im prijete godine zatvora ako budu proglašeni krivima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije