Kako je Bosanac "zaradio" zabranu ulaska u Švicarsku

6
Radiosarajevo.ba
Kako je Bosanac "zaradio" zabranu ulaska u Švicarsku
FOTO: Pixabay / Počinio online prevare / Ilustracija

Državljanin Bosne i Hercegovine (35) osuđen je u Okružnom sudu okruga Sense, švicarskog kantona Fribur jer je preko komercijalne online platforme prevario 56 kupaca za 30.000 franaka.

On je osuđen na uslovnu kaznu i narednih pet godina ne smije ući u Švicarsku.

Kako su ranije prenijeli švicarski mediji, riječ je o suđenju u odsustvu, jer optuženi trenutno živi u Njemačkoj, ali je posredno, preko svog advokata, priznao sve što mu se stavlja na teret.

Oglasio se ministar Lakić: 'Dajemo sve od sebe da dođemo do rudara'

Oglasio se ministar Lakić: 'Dajemo sve od sebe da dođemo do rudara'

On je optužen da je prodavao robu koju nikada nije isporučio, te se stoga tereti za komercijalnu online prevaru. Sve se dešavalo u periodu između 2019. i 2021. godine kada je putem internet platformi Tutti.ch ili Anibis.ch oglašavao robu koju nikada nije isporučio, prenosi freiburger-nachrichten.ch.

Kupcima bi davao lažne adrese kao garanciju da avansno uplate robu. Roba koju je reklamirao su uglavnom bile poklon kartice, vaučeri i elektronski uređaji. Navodi se da je optuženi na ovaj način prevario ukupno 56 ljudi za skoro 30.000 franaka.

Njegov advokat Ruven Briger se na početku suđenja pozvao na pismeno priznanje svog klijenta u kojem on u potpunosti priznaje sve tačke optužnice. U tom priznanju je rekao da mu je samo bitno da se sve što prije završi, s obzirom da on u Njemačkoj ima novi život i stabilnu budućnost.

"On sada ima novi život u Nemačkoj i žali zbog postupaka koji su nanijeli štetu njegovoj budućnosti", rekao je tokom suđenja njegov advokat Briger.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije