Kako će svijet dočekati Novu godinu

0
Fena
Kako će svijet dočekati Novu godinu
Foto: AA / New York

Milijarde ljudi diljem svijeta dočekat će 2022. godinu, drugu po redu Novu godinu obilježenu restrikcijama zbog koronavirusa.

Trebat će 26 sati između 10 sati u petak i 12 sati u subotu da cijeli globus zazvoni u Novoj godini.

Proslava počinje u otočkoj državi Samoi, zatim ide kroz Australiju, Aziju do Evrope, Južne Amerike, istočne obale SAD-a, Kalifornije, Havaja i do nenaseljenih otočića Baker Island i Howland Island u Pacifiku.

Izbjegnuta tragedija u Sarajevu: U Ferhadiji se ponovo obrušila fasada

Izbjegnuta tragedija u Sarajevu: U Ferhadiji se ponovo obrušila fasada

Mnoge velike zabave i vatrometi otkazani su diljem svijeta, između ostalih u Londonu i Parizu.

Drugdje su proslave znatno smanjene, uključujući događaje u Madridu i Riju, piše dpa.

U Berlinu neće biti velikog vatrometa na Brandenburškim vratima i zabave sa stotinama hiljada ljudi. Međutim, javna televizija ZDF planira ponuditi emisiju s pjevačicama poput Bonnie Tyler i Marianne Rosenberg.

U Sydneyu bi se ponovno trebao održati ogromni vatromet s gledateljima, no oni koji su ga htjeli doživjeti uživo morali su kupiti ulaznicu za jednu od 30-tak tačaka za gledanje.

U New Yorku će se ponovno održati tradicionalni doček Nove godine na Times Squareu, ali svi posjetitelji moraju biti vakcinisani protiv Covid-19.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije