Kadirov poručio State Departmentu: Imam još 12-ero djece, sve ih uključite u sankcije

Radiosarajevo.ba
Kadirov poručio State Departmentu: Imam još 12-ero djece, sve ih uključite u sankcije
Foto: vk.com / Kadirov s porodicom

Američki State Department je uvrstio čečenskog lidera Ramzana Kadirova i nekoliko članova njegove porodice na "crnu listu" zbog kršenja ljudskih prava u ovoj ruskoj republici.

U ponedjeljak je Kadirov poslao poruku američkom državnom sekretaru ("Pompeo, prihvatam borbu"), da bi u utorak na društvenim mrežama malo opširnije odgovorio na optužbe iz SAD-a. Evo šta je napisao na društvenoj mreži: 

"Članovi State Departmenta,

Izabrani sam šef Čečenske republike za koga je glasalo skoro 100 posto stanovništva. I danas me stanovnici regije podržavaju, što možete vidjeti vlastitim očima, ako dođete u Čečeniju umjesto što donosite procjene s druge strane okeana.

U redu, ako sam kršitelj ljudskih prava, kako objašnjavate sankcije protiv moje supruge i dvije najstarije kćerke? Koja su krivična djela one počinile i čija su prava prekršile?
Na ovo pitanje nemate odgovor. Upravo to demonstrira vaše pravo varljivo lice svjetskih spletkaroša i provokatora.

Odlučili ste se za opake metode i unijeli nemir u moju porodicu. Možda ste mislili da to možete, ali ste se preračunali. Čečenska institucija porodice jača je od vaših sankcija! Pa čak i da su moja supruga ili moje kćeri imale bilo kakve interese u SAD-u ili Evropi, napustile bi ih. Ne zbog vaših prljavih političkih igara, ne na moj zahtjev, već zbog države, ljudi i porodice.

U ime Otadžbine, svaki moj član porodice, svaki Čečen je spreman da se izbori za čast i dostojanstvo naše velike države!

Uzgred, pored starije dvije kćeri, imam još 12-ero djece! Slobodno ih uključite na listu sankcija!

Znajte da ste još jednom svima pokazali kakvi ste. A o meni će govoriti Čečeni", napisao je Ramzan Kadirov na svom VK profilu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije