Ironični Kadirov pozvao vlasti SAD-a: Zaustavite kršenja ljudskih prava građana

J. M.
Ironični Kadirov pozvao vlasti SAD-a: Zaustavite kršenja ljudskih prava građana
Foto: vk.com / Ramzan Kadirov

Šef Čečenske ruske republike Ramzan Kadirov rekao je da "s užasom" posmatra situaciju u Sjedinjenim Američkim Državama gdje se, prema njegovom mišljenju, "krše ljudska prava građana".

"Policijski službenici vrše linč na ulicama američkih gradova, guše građane, tuku ih i gaze automobilima", napisao je, s velikom dozom ironije, šef ruske regije na svom Telegram profilu.

Kontroverzni političar je tražio da američke vlasti "zaustave anarhiju" i prekinu nezakonite akcije protiv civila. Kadirov je uputio apel Ujedinjenim nacijama:

"Intervenirajte i preduzmite efikasne akcije protiv američkih zvaničnika kako bi se spriječila praksa kršenja ljudskih prava i sloboda te progon i ubijanje nevinih ljudi", napisao je Kadirov.

Podsjetimo, širom SAD-a dešavaju se masovni protesti koje je pokrenula smrt Georgea Floyda, 46-godišnjeg Afroamerikanca koji je podlegao nakon policijske brutalnosti.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije