Kadirov: Ako Amerikanac ubije Vijetnamca puškom Ak-47, da li je to ruski trag

Radiosarajevo.ba
Kadirov: Ako Amerikanac ubije Vijetnamca puškom Ak-47, da li je to ruski trag
Foto: Sputnjik / Ramzan Kadirov
Čečenski lider Ramzan Kadirov komentarao je britanske optužbe na račun Rusije u slučaju napada na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala.

"SAD i Velika Britanija pokušavaju krivicu prebaciti na druge, međutim, istinu će uskoro otkriti ruski obavještajci. Zapad demonstrira veoma zanimljivo ponašanje. Kada pokušavaju da opravdaju neka svoja djela, počnu da optužuju Rusiju. Možete da optužite sve za sopstvene greške, ali to neće promijeniti ništa ako činjenice pokazuju suprotno", rekao je Kadirov. 

Dodao je da, prebacujući krivicu na Rusiju, britanski obavještajci ugrožavaju živote sopstvenih građana, pošto će "pravi ubica" nastaviti svoje aktivnosti i neće biti kažnjen.

"Svi znaju o agensu kojim je Skripal navodno otrovan. I puška Kalašnjikov Ak-47 je napravljena u Rusiji. Ako Amerikanac ubije Vijetnamca tom puškom, je'l bi i to bio ruski trag", upitao je Kadirov. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije