Kad Putin priča šale i viceve: Babuška, punica, gas, Amerikanci, Jevreji, Čečeni

J. M.
Kad Putin priča šale i viceve: Babuška, punica, gas, Amerikanci, Jevreji, Čečeni
Foto: Ured predsjednika Rusije / Vladimir Putin

Možete ga voljeti ili ne, ali stil, pa i umijeće vladanja mu niko ne može osporiti. Prije nekoliko dana je Vladimir Putin "napunio" 20 godina mandata na čelu Rusije, na mjestu predsjednika i (nešto kraće) premijera.

U tom periodu bruto društveni proizvod Rusije povećan je 80 posto, prihod državnog budžeta povećan je 12 puta, realna vrijednost plaća narasla je 3,5 puta, da se ne spominje povratak nekadašnje supersile kao značajnoh igrača na političku kartu svijeta...

Iako je većina stranih promatrača saglasna da Putin vlada "čvrstom rukom", bez mnogo razumijevanja za neistomišljenike, ruski predsjednik čestim neformalnim nastupima pokušava pokazati da to nije tačno.

Jedan od takvih načina su šale i vicevi koje Putin obožava i priča ih u javnim nastupima, čak i razgovorima s kolegama. BBC je napravio pregled šala koje je Putin javno izgovorio u 2019. godini. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije