Julen je pokopan: Tragična priča obitelji dječaka koji je umro u jami u Španiji

Radiosarajevo.ba
Julen je pokopan: Tragična priča obitelji dječaka koji je umro u jami u Španiji
Foto: EPA-EFE / Tragedija u Španiji...

Spasioci u Španiji su jučer, nakon velike potrage za dječakom koji je pao u bunar, pronašli njegovo tijelo.

Dječak Julen Rosello je pao u uski bunar dubok oko 100 metara 13. januara blizu grada Malage.

Tijelo je pronađeno rano u subotu ujutro.

"U 1:25 ekipa spasilaca došla je do dijela bunara u kojem su pronašli beživotno tijelo mališana", rekao je Alfonso Rodriguez Gomez de Celis, vladin predstavnik u regiji Andaluziji.

Iako je već danima bilo jasno da je mogućnost da je dječak živ iznimno mala, to niko nije spominjao. Spasioci su neumorno radili govoreći kako moraju izvući dječaka. Nažalost, dječak je preminuo.

To nije prvi sin kojeg su izgubili Jose i Victoria, roditelji nesretnog dječaka.

Prije dvije godine, piše Corriere della Serra, izgubili su starijeg sina. Bilo je to 2017. kada je Julen bio star tek nekoliko mjeseci. Njihov stariji sin Oliver imao je tri godine. Živjeli su u Malagi.

Tragedija u Španiji... - undefined

Foto: EPA-EFE: Tragedija u Španiji...

Oliveru je odjednom pozlilo. Odveli su ga u bolnicu, ali doktori nisu primijetili ništa čudno pa se vratio kući s roditeljima. 21 dan kasnije, 14. maja 2017, Victoria je s dva sina i sestrom Annabel šetala plažom. U jednom trenutku Oliver je prestao disati i pao na tlo.

Umro je od zastoja srca. Njen muž Jose tada je bio na poslovnom putu u Sevilli.

Victoria je, kako kažu oni koji je poznaju, nakon smrti Olivera bila u teškom stanju. Svaki dan mu je posjećivala grob, a sačuvala je i sve njegove igračke. Maleni Julen je tada bio star tek nekoliko mjeseci.

Ranije ove sedmice su roditelji rekli kako se nadaju da Oliver sada s neba gleda svojeg malog brata. "Oliver, ne zaboravi svojeg brata Julena. Čekamo ga već dugo, a znam da ga ti štitiš", napisala je majka na društvenim mrežama.

Tužni otac dječaka je rekao medijima da je potrčao za Julenom kad je vidio da bi mogao upasti u rupu, no već je bilo prekasno. Najprije je čuo kako plače, a onda ga više nije čuo. "Mogao sam mu reći samo da bude miran i da ga tata voli i da se nada da će mu i stariji brat pomoći", rekao je otac.

Dječak je danas ukopan u Malagi, a na sahranu je pristiglo stotine ljudi iz cijele Španije koji su mu došli odati počast. Spasioci su nosili vijenac na kojem je pisalo "Počivao u miru".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije