Deveti dan drame u Španiji: Spasioci tek iskopali tunel, roditelji vjeruju u čudo

Radiosarajevo.ba
Deveti dan drame u Španiji: Spasioci tek iskopali tunel, roditelji vjeruju u čudo
Foto: EPA-EFE / Akcija spšavanja i dalje traje...

Španski spasioci nadaju se da će danas doći do dječaka Julena (2) koji je prije devet dana pao u bunar dubok 110 metara i širok tek 25 centimetara, zbog čega nitko odrastao ne može do njega.

Vjeruje se da je mališan zapeo na dubini od 72 metra, javljaju strani mediji.

Spasioci su u utorak na području Malage u Španiji izbušili paralelnu rupu do dubine od 60 metara, a posljednjih nekoliko metara ručno će iskopati poseban tim rudara. Zbog opasnosti od urušavanja ne smiju se koristiti eksplozivom.

Tvrdoća tla znatno je usporila bušenje dodatnog kanala kojeg su trebali završiti još u ponedjeljak. Ipak, i dalje tinja nada da je dječak još živ...

"Samo roditelji mogu to razumjeti što nam se događa i kako se osjećamo. Slomljeni smo", rekao je novinarima otac Julena.

Dječak je šetao i igrao se s roditeljima Joseom i Vicky (29) na posjedu njihovih rođaka kada je pao u bunar pored grada Totalana.

"Sada vidimo malo svjetla, osjećamo se mrtvi, no nadamo se da će nam anđeo naše dijete vratiti živo", rekao je otac Jose (29) dok se borio sa suzama.

Dok je govorio o anđelu mislio je na Olivera, sina koji je umro 2017. godine od srčanog udara dok su se šetali plažom. Imao je jedva tri godine, piše 24sata.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije