Još jedna tragedija Kennedyjevih: Bili u samoizolaciji, 'progutao' ih zaljev

Radiosarajevo.ba
Još jedna tragedija Kennedyjevih: Bili u samoizolaciji, 'progutao' ih zaljev
Screenshot / Još jedna tragedija Kennedyjevih

Smatra se da su se Maeve Kennedy Townsend McKean (40), unuka Roberta F. Kennedyja i njen osmogodišnji sin utopili u četvrtak u Marylandu. Dvojac je nestao u četvrtak kasno poslijepodne, a ubrzo je blizu mjesta njihovog nestanka pronađen prazan kanu.

McKean i njen sin Gideon nestali su u zaljevu Chesapeake u blizini Annapolisa, a tu vijest je potvrdio i njen muž David McKean.

Tokom igre je lopta završila u vodi, pa su majka i sin krenuli kanuom po nju. David McKean je rekao da su otišli predaleko i nisu se mogli vratiti, prenosi 24sata.hr

"S dubokom tugom dijelim vijest da se potraga za mojom voljenom kćeri Maeve i unukom Gideonom pretvorila iz spašavanja u potragu za tijelima", izjavila je Kathleen Kennedy Townsend u izjavi za Usa Today u petak navečer.

"Maeve je uvijek bila živahna", nastavila je Kennedy Townsend.

"Uvijek ste znali kad je bila u sobi. Njen je smijeh bio glasan, neustrašiv i zarazan. Sve je radila punim sobom i cijelim srcem. Davala je najbolje zagrljaje, pjevala glasno i uglas, plesala, hrvala, svađala se.... Maeve je blistala ... Uloga koju je najviše cijenila, bila je ona majke", poručila je njena majka.

Neutješni suprug David McKean detaljno je objasnio šta se tačno dogodilo.

"Bilo smo u samoizolaciji u praznoj kući u vlasništvu Maevine majke u zaljevu Chesapeake, nadajući se da ćemo tako svojoj djeci pružiti više prostora nego što ga imamo kod kuće u DC-ju da mogu juriti naokolo", kazao je.

"Nakon što su Gideon i Maeve igrali kickball pored male plitke uvale iza kuće, lopta je završila u vodi. Uvala je zaštićena, vjetar i voda su puno mirnije nego u zaljevu. Otišli su kanuom po loptu, ali vjetar i plima su ih nekako 'otpuhali' u otvorenu uvalu. Pola sata kasnije primijetio ih je neko s kopna koji ih je vidio daleko od obale i pozvao je policiju. Poslije toga ih niko više nije vidio. Policija je pronašla njihov kanu", poručio je McKean.

McKean je unuka pokojnog senatora R. F. Kennedyja i kćer bivše viceguvernerke Marylanda Kathleen Kennedy Townsend, a ona navodno obnaša poziciju izvršne direktorice Inicijative svjetskog zdravstva na Univerzitetu u Georgetownu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije