Jill Biden stigla u istočnu Europu

0
Radiosarajevo.ba
Jill Biden stigla u istočnu Europu
Foto: EPA / Jill Biden, prva dama SAD

Prva dama SAD-a Jill Biden stigla je u istočnu Europu na četverodnevno putovanje s ciljem da potvrdi posvećenost SAD-a Ukrajini.

Jill Biden će se sastati s nacionalnim čelnicima i američkim vojnicima, kao i raseljenim ukrajinskim roditeljima, djecom, prosvjetnim radnicima i humanitarcima u Rumuniji i Slovačkoj.

Svoju je posjetu započela posluživanjem hrane vojnicima stacioniranim u rumunskoj zračnoj bazi. Očekuje se da će sutra Majčin dan provesti s majkama izbjeglicama i njihovom djecom u Košicama, pograničnom gradu u istočnoj Slovačkoj.

Isak poručio Dodiku: Seoska varalico, ni novac s bankomata nisi u stanju podići, a glumio bi lidera

Isak poručio Dodiku: Seoska varalico, ni novac s bankomata nisi u stanju podići, a glumio bi lidera

“Na putu u Rumuniju i Slovačku da provedem Majčin dan s ukrajinskim majkama i djecom koja su bila prisiljena napustiti svoje domove zbog Putinovog rata. Također ću posjetiti američke trupe i izraziti zahvalnost za napore pomoći susjednim zemljama i humanitarnim radnicima”, napisala je Jill Biden na Twitteru, prenosi Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije