Jezivo: Muškarac iz SAD-a optužen za 'demonsko ubistvo'

2
Radiosarajevo.ba
Jezivo: Muškarac iz SAD-a optužen za 'demonsko ubistvo'
Foto: Sky News / Optuženi za ubistvo

Oscar Solis Jnr optužen je za ubistvo Uber Eats vozača, čije je tijelo raskomadano nakon 'demonskog' ubistva, saopćile su vlasti Floride.

Dio posmrtnih ostataka žrtve pronađen je u vrećama za smeće i frižideru gdje je bio i račun s Solisovim imenom, stoji u policijskim dokumentima.

Solis je optužen da je na 'demonski' način ubio vozača koji je dostavljao hranu u njegov dom u okrugu Pasco na Floridi.

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

Šerif okruga Pasco Chris Nocco rekao je: "Ovo je bio užasan zločin iz strasti. Ovo je bilo demonsko. Ono što je učinio bilo je demonsko."

Nocco je dodao da je Solis u Indiani bio povezan s nasilnom bandom MS-13.

Dokazi prikupljeni u slučaju uključuju krv pronađenu na raznim mjestima po kući i privjesak za ključeve koji je pripadao žrtvi, koji je pronađen na Solisovoj komodi.

Žrtvu - koja nije imenovana - je supruga prijavila kao nestalog nakon što se nije vratio kući s dostave. Iz Ubera su istražiteljima, pak, rekli da je zadnja prijavljena lokacija vozača bila Solisova kuća. Žrtvin automobil pronađen je napušten nedaleko od Solisove kuće, a unutra je bila vreća za smeće u kojoj su se nalazile krvlju natopljene krpe i peškiri, torba za dostavu hrane...

Istražitelji su također dobili nadzorne snimke iz Solisove kuće koji prikazuje žrtvu kako dostavlja hranu i dvojicu muškaraca kako kasnije iznose teške vreće za smeće van. Drugi muškarac, koji je bio vozač Solisu, nije optužen.

Solis se preselio na Floridu prije tri mjeseca nakon što je odslužio četiri godine u zatvoru u Indiani zbog presude za napad i provalu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije